bucket_iconCreated with Sketch.

Palkittua arkkitehtuuria 

Tanskassa Hørsholmissa toimivan ainutlaatuisen tutkimuslaitoksen suunnittelu palkittiin Hørsholmin kunnan vuosittaisella arkkitehtuuripalkinnolla. Suunnittelua kiitettiin "upean työympäristön ja vierailijat tervetulleiksi toivottavan ilmapiirin saamisesta aikaan", kuten palkintolautakunnan jäsen sekä PLH Arkitekter -toimiston toimitusjohtaja ja osakas Søren Mølbak asian ilmaisi. "Materiaalien yhdistelmä, huomion kiinnittäminen yksityiskohtiin ja kansainvälinen tunnelma sointuvat kauniisti Arboretumin ideaan."

Esteettisyys yhdistyy akustiikkaan

Luonnonmateriaalit olivat erittäin tärkeitä Claus Francke ApS:n toimitusjohtajalle arkkitehti Claus Franckelle ja arkkitehti Gert Mikkelsenille, jotka suunnittelivat Arboretum-rakennukset. "Suunnittelimme Arboretum-rakennukset silmällä pitäen luonnollisuutta", kertoo Francke. "Siksi työtiloista tuli upeita, ja ympäristö inspiroi vierailijoita." 

Arboretumin suunnittelu perustuu yhtä paljon ulkonäköön kuin tunnelmaan. Francke keskittyi akustiikkaan, jotta tilasta tulee mukava sekä työntekijöille että vierailijoille. "Sisätiloissa on käytetty kauniita luonnonmateriaaleja, kuten vaahterapuisia ovia ja äänipaneeleita sekä tammipuisia lattialankkuja", sanoo Francke. "Yhdistimme nämä ratkaisut akustiseen Rockfon-alakattoon. Emme halunneet tinkiä sisustussuunnittelun laadusta akustiikkaratkaisun vuoksi, joten päädyimme tähän kokonaisuuteen. Akustinen alakatto koostuu piiloon jäävästä listajärjestelmästä sekä himmeänvalkoisesta pinnasta. Siksi alakatto integroituu arkkitehtuuriin."

Akustinen alakatto näyttää ja tuntuu upealta.

Rockfon ja Claus Francke löysivät yhteistyössä juuri oikean ratkaisun Arboretum-rakennusten alakattoihin. Lopullinen valinta oli Rockfon Blanka®. Sen ainutlaatuinen pinta heijastaa ja hajottaa valoa tehokkaasti, joten Francke pystyi täydentämään luonnollisen rakennuksen konseptia luonnollisella auringonvalolla. Rockfon Blanka kasvattaa auringonvalon määrää rakennuksessa varmistaen että silmät eivät häikäisty, joten tilasta tuli valoisa, ilmava ja mukava.

Rockfon Blanka® auttoi saamaan aikaan luonnollisen rakennuksen, joka liittyy sitä ympäröivään luontoon aidosti. Ohut himmeänvalkoinen alakatto on sopusoinnussa luonnonmateriaalin kanssa poikkeamatta yleisilmeestä. Lisäksi se absorboi ääntä ja melua erinomaisesti, joten kauniin ja luonnollisen mukavuuden vaikutelma vahvistuu.

Arboretum

Kirkegårdsvej 3A
2970 Hørsholm
Tanska

Arboretum-rakennuksista haluttiin luonnollisia: upeita työtiloja ja inspiroivia ympäristöjä vierailijoille.

Claus Francke

Arkkitehti

Arboretum

Maa:Hørsholm, Denmark
Arkkitehti:Claus Francke ApS
Photographer:Svend Christensen
Tuotteet:Rockfon Blanka®
Rockfon Systems:Rockfon® System T24 X DLC™, Rockfon® System T24 X DLC™
Reunamuodot:X
Mitat:1200 x 300