Valoa heijastava alakatto korostaa sisäympäristöä

Rigshospitaletin uusi Nordfløjen-laajennus on suunniteltu siten, että siellä on valoisia ja avoimia tiloja, joissa potilaat voivat tuntea olonsa mukavaksi. Viihtyisiä tiloja suunniteltaessa sisäkatoilla on tärkeä rooli, jotta huone saadaan kuulostamaan  miellyttävältä. Laadukas akustinen alakatto takaa hyvän akustiikan ja heijastaa päivänvaloa lisäten luonnonvaloa sisätiloissa. Uudessa laajennuksessa alakatossa on asennettu Rockfon Blanka® -akustiikkalevyt, jotka luovat optimaaliset olosuhteet valoisalle, houkuttelevalle ja terveelliselle sisäympäristölle. 

Päästä valo sisään

"Valolla on positiivinen vaikutus henkiseen työhyvinvointiin ja sairaalaympäristöön. Siksi valoa heijastavat ominaisuudet olivat yksi ratkaisevista tekijöistä tämän akustisen katon valinnassa. Sen lisäksi, että levyt luovat valoisan ympäristön ja heijastavat päivänvaloa, tuote on helppo puhdistaa ja huoltaa", sanoo 5e Bygin projektipäällikkö Jesper Ulriksen.

Sileän ja supervalkoisen pinnan ansiosta Rockfon Blanka® heijastaa paljon valoa luoden valoisampia ja miellyttävämpiä sisäympäristöjä.

Alakaton valintaan vaikuttaneet tekijät

Alakaton akustinen suorituskyky ja valon heijastavuus eivät olleet ainoita valintaan vaikuttaneita tekijöitä. Ratkaisun visuaalinen ilmaisu sekä käyttö ja huolto katsottiin myös asiakkaalle tärkeiksi tekijöiksi. Valinta tehtiin pohtimalla, miten hyvin alakatto tarjoaa miellyttävää ja mukavaa sisäilmastoa.

Rockfonin projektikonsultti Lars Hermansen tarkentaa: "Valinta osui kattoratkaisuun, jonka näkyvä listajärjestelmä varmistaa paremman käytön ja huollon. Listat antavat myös hienovaraisen ja kauniin viimeistelyn eri osien kohdatessa, ja se sopi tähän yhteyteen erittäin hyvin. Päätös valita Rockfon Blanka -katto Matt White -listoilla mahdollisti kauniin visuaalisen ilmeen, joka sopii täydellisesti pohjoissiiven sisustukseen. Hyötynä on helppo huollettavuus ja puhdistettavuus sekä siisti ja toimiva ratkaisu."

Monimutkaisuus vaati tiivistä yhteistyötä

Koko sairaalahanke oli erittäin monimutkainen, ja siinä tarvittiin suoraa vuoropuhelua kaikkien osapuolten välillä erityisten mukautettujen ratkaisujen toteuttamiseksi. Tiivis yhteistyö mahdollisti asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopivien ratkaisujen löytymisen.

Jesper Ulriksen jatkaa: "Tällaisissa projekteissa on tärkeää, että osapuolten välillä on hyvä kemia, ja näin on ollut yhteistyössämme Rockfonin kanssa. He ovat osoittaneet ymmärtävänsä asiakkaan tarpeita ja ovat olleet käytettävissä vuoropuheluun ja sparraukseen koko prosessin ajan. Pidän sitä tiiviinä yhteistyönä."

 

Rigshospitalet

Frederik V's Vej 11
2100 Copenhagen
Tanska

Valolla on positiivinen vaikutus henkiseen työhyvinvointiin ja sairaalaympäristöön. Siksi valoa heijastavat ominaisuudet olivat yksi ratkaisevista tekijöistä tämän akustisen katon valinnassa.

Jesper Ulriksen

Denmark
Project Manager 5e Byg
Käytetyt tuotteet: Rockfon® Hygienic™, 600 x 600
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon Blanka®, 600 x 600
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon Blanka®, 600 x 600
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon Blanka®, 600 x 600
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon Blanka®, 600 x 600
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon Blanka®, 600 x 600
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon Blanka®, 1200 x 600
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet:

Rigshospitalet

Sijainti:Kööpenhamina, Denmark
Arkkitehti:Lars Hermansen
Pääurakoitsija:Jesper Ulriksen, Project Manager at 5e Byg
Valokuvaaja:Svend Christensen
Tuotteet:Rockfon Blanka®, Rockfon® Hygienic™
Mitat:600 x 600, 1200 x 600

Liittyvät kohde-esittelyt