Terveelliset sisätilat

1. tammikuuta 1

Hyvä sisäilmasto on elintärkeä terveydelle ja hyvinvoinnille.

Sisäilmasto on muutakin kuin lämpötila

Hyvällä sisäilmastolla on merkittävä vaikutus mukavuuteen ja terveyteen, sillä vietämme 90 % ajastamme sisätiloissa ja kaksi kolmasosaa siitä omissa kodeissamme.

Sisäilmastoon liittyy paljon muutakin kuin pelkkä lämpötila. Sekin on toki tärkeä seikka, sillä haluamme mukavuutta säästä ja vuodenajasta riippumatta. Liian kostea ilma voi esimerkiksi johtaa hengitysongelmiin ja liian kuiva ilma voi puolestaan aiheuttaa unettomuutta ja iho-ongelmia 1. Valo on myös tärkeässä roolissa. Päivänvalo antaa energiaa ja sen ajatellaan olevan yksi työpaikan halutuimmista ominaisuuksista 2.

Melu voi aiheuttaa sairauksia

Sisäympäristön akustiikka voi synnyttää sairauksia tai edistää hyvinvointia, vaikka sitä ei välttämättä heti yhdistetä terveyteen. Ei-toivottu melu kotona on yksi suurimmista stressin aiheuttajista. Se voi lisätä korkean verenpaineen ja diabeteksen riskiä ja häiritä yöunia. Euroopan ympäristökeskus EEA:n mukaan melun takia kuolee Euroopassa vuosittain 10 000 ihmistä 3.

80 miljoonaa eurooppalaista elää kodeissa, joissa on huono sisäilmasto 4, vaikka asian korjaamiseen tarvittavaa teknologiaa on saatavilla. Oikeanlainen eristys auttaa pitämään sisätilat sopivan lämpöisinä ja ilmankosteuden tasapainossa. Se myös vaimentaa ei-toivotun melun ja pienentää sähkölaskua.

ROCKWOOL-katto- ja eristysratkaisut tarjoavat akustista ja termistä mukavuutta ja auttavat luomaan tilavia ja valoisia tiloja. Sen seurauksena sisätiloissa olevat ihmiset ovat terveempiä, onnellisempia ja tuotteliaampia.

Äänenvaimennus

Huonolla akustiikalla voi olla suuri vaikutus tuottavuuteen, oppimiseen ja parantumiseen. Ääntä vaimentavia tuotteita käyttämällä voidaan luoda mukavia tiloja, joilla on myönteinen vaikutus

Lisätietoja

Aiheeseen liittyvät tarinat

Muut ajattelutapamme