Akustinen alakatto antoi toimistorakennukselle pisteitä DGNB-sertifioinnissa

Gladsaxe Company House on toimistorakennus, jossa sijaitsee mm. NCC:n pääkonttori. Se on ensimmäinen toimistorakennus Tanskassa, jolle on myönnetty kestävän rakentamisen laatumerkkinä DGNB:n platinataso. Tähän on vaikuttanut esimerkiksi oikeiden materiaalien valinta, mukaan lukien akustiset alakatot. Kivivillasta valmistetut akustiikkalevyt ovat olleet tärkeä tekijä DGNB-merkinnän saamiseksi, mutta etenkin ne ovat vaikuttaneet sisäilmaston parantamiseen.

Astut sisälle tulevaisuuden työpaikkaan vieraillessasi Gladsaxe Company Housessa. Työpaikan vihreys korostuu jo heti rakennuksen sisäänkäynnissä, jossa on Lyngby Stadionilta kierrätettyä puuta sekä pystysuora viherkasviseinä. Tämä toimistorakennus on saanut Tanskassa ensimmäisenä DGNB:n platina-sertifikaatin, koska projektin lähestymistapa tukee kestävää kehitystä sekä osoittaa miltä tulevaisuuden toimisto voisi näyttää.

Kestävät rakennusmateriaalit

Kestävät materiaalit ovat keskeinen asia rakennuksessa, jossa rakennusmateriaalit voidaan purkaa ja kierrättää purkamisen jälkeen. 90% käytetystä puusta on FSC-sertifioitua ja loput 10% on uusiopuuta sekä kierrätetettyä puuta muilta rakennustyömailta.

Valitsemalla Rockfonin akustistet alakatot rakennuksen kestävä kehitys ulottuu myös kattoon. Rockfon Tropic -kattolevyissä on korkea määrä kierrätettyä kivivillaa. Lisäksi niissä on myös muiden alojen jätteistä peräisin olevaa sisältöä, joka auttaa materiaalien upcycling kierrätystä, kun hyödytön materiaali muunnetaan uuteen muotoon. ”Meidän akustiikkalevyt ja akustiikkapaneelit on valmistettu kivivillasta, joka sisältää mm. basalttikiveä. Se on laajasti luonnossa esiintyvä kivilaji. Sen lisäksi, että kivivilla on kestävä materiaali, sillä on täysin ainutlaatuiset akustiset ominaisuudet ”, sanoo Rockfonin Specification Manager Finn Jørgensen.

Akustinen alakatto takaa hyvän sisäilman toimistoissa

90% yrityksen kustannuksista liittyy henkilöstöön. Siksi arkkitehtien tulee ottaa akustiikka ja sisäilmasto huomioon jo suunnittelutyön alkuvaiheessa. Hyvä sisäilmasto pitää sisällään muun muassa hyvän ääniympäristön ilman haitallista melua sekä optimaalisen päivänvalon käytön ja luovuutta tukevan ympäristön. “Rockfon Tropic valittiin akustiseksi ratkaisuksi Gladsaxe Company Houseen. Rockfon Tropic on varma akustinen alakatto, joka tarjoaa hyvän akustiikan ja siten paremman sisäilmaston työntekijöille keskittyen hyvinvointiin", sanoo Finn Jørgensen ja jatkaa: "rakennus on myös DGNG-platinasertifioitu, joka tekee meistä tavaranoimittajana hyvin ylpeitä”.

Gladsaxe Company House

Tobaksvejen, 2860 Søborg
Tanska

Sen lisäksi, että kivivilla on kestävä materiaali, sillä on täysin ainutlaatuiset akustiset ominaisuudet.

Finn Jørgensen

Tanska
Specification Manager, Rockfon

Gladsaxe Company House

Maa:Søborg, Denmark
Arkkitehti:Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Photographer:Svend Christensen
Tuotteet:Rockfon® Tropic™
Reunamuodot:E24
Mitat:600 x 600