Akustiset alakatot antavat pisteitä DGNB-sertifikaatissa

Gladsaxe Company House on metallinvärinen toimistorakennus, jossa sijaitsee NCC:n pääkonttori. Se on ensimmäinen toimistorakennus, joka on saanut platinatason DGNB-sertifikaatin Tanskassa. Kaikki, mukaan lukien alakatto, lähti liikkeelle rakennusmateriaalien valinnasta. Sisäilmaston kannalta onkin tärkeää pohtia, miten akustiikkakatto hyödyttää tiloja.
Toimistorakennus on tulevaisuuden työtila. Kierrätetyt materiaalit ja ratkaisut otetaan huomioon sisustuksessa. Kun astut sisään Gladsaxe Company Houseen, näet kierrätettyä puuta Lyngbyn jalkapallostadionin katsomosta. Vihreä ajattelu on heti sisääntulossa mukana, kun pystysuora viherseinä toivottaa vieraat ja työntekijät tervetulleeksi.

Lähestymistapa kestävään kehitykseen osoittaa, miksi tämä toimistorakennus palkittiin Tanskassa ensimmäisenä. Rakennuksessa on huomioitu ympäristö- ja taloudelliset vaatimukset sekä tilojen sosiaalinen toimivuus. Se on täydellinen esimerkki tulevaisuuden työympäristöstä, missä ajatellaan ympäristöä, ihmisiä ja materiaaleja.

Kestävien materiaalien valinta tulevaisuutta varten

Rakennusteollisuudessa keskeinen kysymys on vastuulliset materiaalit. Täällä käytetyt materiaalit voidaan purkaa kokonaan ja kierrättää purkamisen jälkeen. Jopa 90 % rakennuksessa käytetystä puusta on FSC-sertifioitua. Loput 10 % on uusiokäytettyä puuta, joka kierrätetään muilta rakennustyömailta. Koko prosessi on siis vastuullinen.

Koska rakennukseen valittiin Rockfonin akustiset alakatot, kestävä kehitys pitää sisällään myös katot. Rockfon Tropic -levyt on valmistettu kierrätetystä kivivillasta. Levyn sisältöön on käytetty myös muilta teollisuudenaloilta peräisin olevia hukkamateriaaleja. Tämä auttaa jätteiden kierrätyksessä ja pidentää tuotteen elinkaarta hyvin pienellä jalanjäljellä.

"Akustiset alakattolevymme on valmistettu kivivillasta, joka on saatu basalttikivestä. Sitä luonnostaan esiintyy luonnossa. Kivivilla on paitsi kestävä materiaali, sillä on myös ainutlaatuiset akustiset ominaisuudet." Selittää Rockfonin Specification Manager, Finn Jørgensen.

Entäs hyvä sisäilmasto?

90 % yritysten kustannuksista liittyy työntekijöihin ja heidän hyvinvointiin. Siksi on tärkeää, että arkkitehdit miettivät sisätiloja suunnitellessaan myös alusta alkaen sisäilmastoa. Miellyttävä sisäilmasto on paljon muutakin kuin vain kiva sisustus. Se on kokonaisvaltainen lähestymistapa, joka sisältää miellyttävän ääniympäristön ilman häiritseviä ääniä, päivänvalon optimaalisen hyödyntämisen ja luovutta tukevan ympäristön. Akustisten alakattolevyjen avulla luot miellyttävän sisäilmaston. Ne hillitsevät ääntä, vähentävät jälkikaiuntaa, lisäävät valon määrää ja eivät edistä homeen tai bakteerien leviämistä.

Finn Jørgensen jatkaa: "Gladsaxe Company Housen alakattoon valittiin Rockfon Tropic. Se on varma akustinen alakatto, joka tarjoaa hyvän akustiikan ja siten paremman sisäilmaston työntekijöille keskittyen hyvinvointiin. Ja se, että rakennus on myös DGNG-platinasertifioitu, tekee meistä tavaranoimittajana hyvin ylpeitä”.

Gladsaxe Company House

Tobaksvejen
2860 Søborg
Tanska

Akustiset alakattolevymme on valmistettu kivivillasta, joka on saatu basalttikivestä. Sitä luonnostaan esiintyy luonnossa. Kivivilla on paitsi kestävä materiaali, sillä on myös ainutlaatuiset akustiset ominaisuudet.

Finn Jørgensen

Rockfon Specification Manager

Gladsaxe Company House

Sijainti:Søborg, Tanska
Arkkitehti:Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Valokuvaaja:Svend Christensen
Tuotteet:Rockfon® Tropic
Reunamuodot:A15, E24
Mitat:600 x 600, 1200 x 600

Muita samankaltaisia asiakastarinoita